Personvernerklæring

Her kan du lese hvordan Norsk Varmepumpeforening (NOVAP) samler inn og bruker personopplysninger.

Når du bruker våre nettsteder novap.no og varmepumpeinfo.no, vil vi samle inn og behandle personopplysninger. Ditt personvern er viktig for oss, og vi vil behandle opplysninger om deg med respekt og i tråd med gjeldende regelverk.

Personopplysninger er informasjon som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Navn, adresse, telefonnummer, e-post-adresse og IP-adresse er eksempler på personopplysninger.

I denne personvernerklæringen forklarer vi hvilke personopplysninger vi samler inn, hvordan vi behandler dem, hvorfor vi gjør det, og når og hvorfor vi deler dine personopplysninger med en tredjepart.

Personopplysninger vi behandler

I noen tilfeller som beskrevet under samler vi inn og behandler vi din e-post-adresse, i noen tilfeller også navn og telefonnummer. Det er frivillig for deg å oppgi personopplysninger knyttet til våre tjenester. Vårt grunnlag for å behandle opplysningene er samtykke, hvis vi ikke spesifiserer annet.

 • Hvis du melder deg på nyhetsbrev, ber vi om e-postadresse. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet, og da vil e-postadressen og eventuell annen informasjon om deg bli slettet. MailChimp er vår databehandler for nyhetsbrev.
   
 • Fyller du inn et kontaktskjema, ber vi om e-postadresse for å kunne svare på henvendelsen din. Vi sletter e-postadressen når henvendelsen er besvart. Gjelder henvendelsen våre tjenester som kurs og seminarer, lagrer vi dataene som beskrevet under.
   
 • Sender du henvendelse til en eller flere forhandlere via skjema på varmepumpeinfo.no, ber vi om navn, e-post og telefon slik at de kan svare deg. Personopplysningene dine sletter vi etter en måned.
 • Hvis du melder deg på et kurs eller seminar, ber vi deg om å oppgi navn, e-postadresse og mobilnummer. Vi trenger dette for å administrere kurset, ivareta din sikkerhet under kurset og for å ta betalt i etterkant. Disse personopplysningene lagrer vi:
  • I ett år etter at du har deltatt på et kurs eller et seminar, for å gi deg tilgang til materiell fra kurset i etterkant.  
  • I seks år hvis du går på et kurs hvor du kan ta eksamen som gir deg et bevis eller sertifikat med fem års varighet.

I begge tilfeller anser vi at vi har berettiget interesse til å lagre disse personopplysningene for å tilby deg en bedre tjeneste. Du kan når som helst be oss om å slette våre opplysninger om deg. Moodle er vår databehandler for læringsportalen.

 • Gjennom vår læringsportal på kurs.novap.no behandler vi ditt navn og epostadresse, for å administrere din bruk av portalen og for å logge aktiviteten din. Vi lagrer dine svar på nettbaserte prøver og eksamener, for å kunne tilby deg riktig type kurs og for å utstede bevis hvis du består en eksamen. Disse personopplysningene lagrer vi:
  • I ett år etter at du har deltatt på et kurs eller et seminar, for å gi deg tilgang til materiell fra kurset i etterkant.  
  • I seks år hvis du går på et kurs hvor du kan ta eksamen som gir deg et bevis eller sertifikat med fem års varighet.

Vi anser at vi har berettiget interesse til å lagre disse personopplysningene for å tilby deg en bedre tjeneste. Du kan når som helst be oss om å slette våre opplysninger om deg. Moodle er vår databehandler for læringsportalen.

I noen tilfeller behandler vi ytterligere personopplysninger:

 • I noen tilfeller spør vi også om fødselsdato.
  • For kurs hvor du får et installatørbevis hvis du består eksamen. Vi trenger denne personopplysningen fordi beviset er personlig.
  • For kurs hvor du får F-gass-sertifikat hvis du består eksamen.

I begge tilfeller lagrer vi opplysningen i seks år. Både bevis og sertifikat er gyldig i fem år, og du kan få utstedt nytt bevis eller sertifikat. Derfor anser vi at vi har berettiget interesse til å lagre disse personopplysningene. Du kan når som helst be oss om å slette våre opplysninger om deg.

 • Velger du å gjennomføre en quiz på novap.no, kan du samtykke til at vi kontakter deg om kurs. I så fall lagrer vi resultatene fra quizen og ditt navn og e-post-adresse i en måned, for å kunne tilby deg riktig type kurs. SurveyMonkey er vår databehandler for quiz.

Deling av personopplysninger

Vi deler ikke dine personopplysninger med andre hvis ikke det er nødvendig for at våre samarbeidspartnere kan levere tjenester du ber om fra oss.

 • Vi samarbeider med følgende tredjeparter (databehandlere): MailChimp, SurveyMonkey, Moodle, 24SevenOffice og Dropbox.
 • Hvis du sender en henvendelse til NOVAP-godkjente forhandlere via varmepumpeinfo.no, deler vi dine personopplysninger med den eller de NOVAP-godkjente forhandlerne du selv velger.
 • Hvis du deltar på F-gass-kurs, deler vi dine personopplysninger med Isovator AS som er sertifiseringsorgan for F-gass-forordningen, for å melde deg opp til eksamen.

Våre databehandlere følger kravene til behandling av personopplysninger i henhold til personvernforordningen. Når vi utleverer personopplysninger, inngår vi avtaler med tredjeparter som begrenser deres anledning til å behandle opplysningene.

Informasjonskapsler (cookies)

Våre nettsteder bruker informasjonskapsler. En informasjonskapsel er en liten datafil som sendes fra våre nettsteder og lagres på din datamaskin eller mobile enhet, når du besøker sidene våre. Vi bruker informasjonskapsler til å se hvordan nettsidene våre blir brukt, og for å kunne gjøre sidene mer brukervennlige. Våre nettsteder bruker to typer informasjonskapsler:

Analyse-kapsler: Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics. Det bruker kapsler som registrerer din IP-adresse og hvordan du beveger deg på sidene våre. Google Analytics anonymiserer IP-adresser før informasjonen lagres og bearbeides. Dermed kan ikke lagret informasjon brukes til å identifisere deg som bruker.

Sosiale medier-kapsler: Vi bruker Facebook Conversion Tracking Pixel til å spore og forbedre våre markedsføringskampanjer på Facebook. Du kan selv endre dine personlige innstillinger på Facebook hvis du ønsker det.

Dine rettigheter

 • Du har rett til å få vite hvilke personopplysninger vi har om deg, og til å korrigere eventuelle feil.  
 • Du har rett til å få slettet dine personopplysninger hos oss, hvis vi ikke lenger har lovlig grunnlag for å bruke, dele eller lagre dem.
 • Du har rett til å få alle opplysninger om deg utlevert eller overført til en annen virksomhet. (dataportabilitet).
 • Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til at vi kan behandle dine personopplysninger.

Hvis du ønsker å gjøre noe av dette eller har spørsmål om dine personopplysninger, kan du når som helst kontakte oss på novap@novap.no.

Endringer av denne personvernerklæringen

Hvis vi endrer våre tjenester, eller hvis regelverket om behandling av personopplysninger blir endret, kan personvernerklæringen bli endret. Gjør vi større endringer, vil vi informere deg om dette hvis vi har din kontaktinformasjon. Uansett vil du alltid finne oppdatert personvernerklæring på våre nettsteder.

Slik kan du kontakte oss

Norsk Varmepumpeforening er behandlingsansvarlig for vår behandling av personopplysninger. Du kan kontakte oss på:

E-post: novap@novap.no

Telefon: 22 80 50 30

Adresse: Postboks 2843 Tøyen, 0608 Oslo