Nytt kurssenter i Stavanger

Nå kan du ta en rekke typer varmepumpekurs hos Panasonic i Stavanger – takket være et samarbeid mellom Panasonic og NOVAP.


Fredrik Selebø i Isovator, Arnt Fahlstrøm i Panasonic og Einar Gulbrandsen i Varmepumpeforeningen i de nye kurslokalene.

I første omgang har Varmepumpeforeningen (NOVAP) ansvar for det meste ut over lokaler, som påmelding, kursmateriell og kursholdere. På sikt er tanken å bruke lokale krefter til å holde kursene.
– For oss er det viktig å øke kapasiteten totalt slik at flest mulig kan ta kursene de trenger, sier kurs- og informasjonsansvarlig Einar Gulbrandsen.

Første runde fullbooket

Og alt tyder på at bransjefolk i Stavanger-området setter pris på tilbudet.
– De første kursene vi har satt opp er allerede fullbooket, opplyser Gulbrandsen. Isovator har godkjent Panasonics lokaler, utstyr og faglig opplegg, så dermed er det fritt fram for å tilby F-gass kurs med eksamen. Hardloddekurs, luft-til-luft-varmepumpekurs og teknikerkurs for de som jobber med brannfarlige kuldemedier står også på menyen i høst.
– Det er bare å følge med på våre nettsider, oppfordrer Gulbrandsen.


Kurslokalene har alt av nødvendig utstyr for å holde f-gass- og varmepumpekurs.

– Uten dyktige montører får alle leverandører problemer

Fredrik Selebø i Isovator tror kurssenteret hos Panasonic blir et bra tilskudd til undervisning i bransjen.
– Vi vet at Panasonic har satset mye på å få dette til, sier Selebø til bladet Kulde. Mens regional salgsansvarlig Arnt Fahlstrøm i Panasonic Heating & Cooling blant annet trekker fram behovet for å øke kapasiteten på f-gass-sertifisering. Han poengterer også at kursing generelt blir viktigere for en bransje i rask omstilling.
– Uten dyktige montører får alle leverandører problemer. Vi mener det er et stort behov for opplæringstilbudet vårt, sier Fahlstrøm til Kulde.


Alt ligger godt til rette også for teoriundervisning hos Panasonic i Stavanger.