NOVAP i gang med F-gass kurs

NOVAP har nå satt i gang med kurs i F-gass på bakgrunn av F-gass forordningen. Kurset holdes ved KEM-senteret på Sogn videregående skole i Oslo der også dagens populære montørkurs gjennomføres.

Det første kurset startet mandag 14. november og har 7 deltakere, eksamen vil bli holdt fredag 18. november i regi av Isovator AS.

– Det er mange som skal gjennom F-gass sertifisering og vi ser at det må mange kurs til for å dekke behovet. På våre nettsider novap.no vil vi fortløpende legge ut nye kurs, sier Bård Baardsen, daglig leder i NOVAP.

Om kurset

Det finnes flere kategorier man kan sertifisere seg i, på F-gass kurset til NOVAP vil fokuset være på kategori 2 som er mest aktuelt for de som jobber med varmepumper. Kategori 2 omfatter installasjon, vedlikehold og service, tømming av kuldemedium så fremt fyllingsmengden er mindre enn 3 kg.

Godkjent eksamenssenter

NOVAP har blitt godkjent av Isovator AS som eksamenssenter for alle kategorier i henhold til F-gassforordningen og underforordning (EF) 303/2008. NOVAP er det andre godkjente eksamenssenteret i Norge.

Fakta om eksamen

Isovator AS vil som sertifiseringsorgan gjennomføre eksaminasjonen i kurslokalene som benyttes til kurset.

  • For å få godkjent teoretisk og praktisk eksamen må kandidaten ha minst 70 prosent rette svar/ poeng på prøvene.
  • Med bestått eksamen vil kandidaten få tilsendt et sertifikat i form av et diplom og et lite plastkort med bilde. Sertifikatet gjelder i hele EU/EØS.

Praktisk informasjon og eventuell påmelding til F-gass kurs finner du her.

Undervisning i klasserom på KEM-senteret

Harald Gulbrandsen er foreleser på det første F-gass kurset i regi av NOVAP.

 

Returflasker for brukt kuldemedium

Returflasker for brukt kuldemedium levert av Isovator AS.