NOVAP godkjent som eksamenssenter for F-gass

Norsk Varmepumpeforening (NOVAP) har blitt godkjent av Isovator AS som eksamenssenter for F-gass forordningen. NOVAP ble i slutten av september inspisert av Isovator AS og blir det andre godkjente eksamenssenteret i Norge.

F-gass forordningen trådte i kraft i Norge 6. mai 2010 og det er Isovator Sertifisering som har ansvaret for sertifiseringsordningen. NOVAP har blitt godkjent eksamenssenter i henhold til F-gassforordningen og underforordning (EF) 303/2008.

– Det er mange som skal gjennom F-gass sertifisering og vi ser at det må mange kurs til for å dekke behovet. På våre nettsider novap.no vil vi fortløpende legge ut nye kurs, sier Bård Baardsen, daglig leder i NOVAP.

Alle må sertifiseres

Kuldebransjen blir i høy grad berørt av F-gass forordningen, forordningen gjelder ikke bare store kjøleanlegg, men også varmepumper og luftkondisjonering. Alle personer som i dag jobber med varmepumper må sertifisere seg, i tillegg så er det også en bedriftssertifisering.

– Vi kommer i hovedsak til å holde kurs rettet mot de som skal sertifiseres i kategori 2, men på hvert kurs vil det være mulig for 2 kandidater å gå opp til eksamen i kategori 1, forklarer Baardsen.

Tidlig ute med kurs

Det første kurset arrangeres allerede 14. november og avsluttes med en praktisk og teoretisk prøve der Isovator AS gjennomfører eksaminasjonen. Kurset holdes ved KEM-senteret på Sogn videregående skole.

– NOVAP har som mål å arrangere jevnlige kurs i F-gass fra nyttår, kurset vil da kombineres med det populære montørkurset for luft/luft varmepumper sier Baardsen.

Praktisk informasjon og eventuell påmelding til F-gass kurs finner du her.

Har du ikke NOVAPs montørkurs for luft/luft varmepumper så vil kurset Sertifiseringskurs luft/luft varmepumper og F-gass sertifisering være riktig kurs for deg

 

Deltakere på NOVAPs montørkurs, F-gass kurset skal holdes på samme sted.

Alle personer som i dag jobber med varmepumper må sertifisere seg. (Foto: NOVAP)