F-gass sertifisert!

Norsk Varmepumpeforening (NOVAP) har nå holdt sitt første F-gass kurs der deltakerne blir F-gass sertifisert av Isovator AS, resultatene fra eksaminasjonen var meget bra.

NOVAP gjennomførte 14. – 18. november sitt første F-gass kurs med 7 deltakere, kurset ble holdt på KEM-senteret på Sogn Videregående Skole i Oslo. Den praktiske prøven ble gjennomført med glans av alle deltakerne, en av deltakerne manglet 2 poeng for å få godkjent sin teoriprøve.

Spente deltakere

Mandag morgen var det 7 spente deltakere som møtte opp på KEM-Senteret på Sogn videregående skole i Oslo for å delta på det første F-gass kurset i regi av NOVAP. Foreleser på dette kurset var Harald Gulbrandsen som også er foreleser på NOVAPs populære montørkurs for luft til luft varmepumper.

- Ved kursstart hadde vi veldig mye stoff vi måtte gjennom i løpet av uken, men vi er meget fornøyd med resultatet på over 85 prosent bestått. Dette viser at vi har tilrettelagt pensum på en god måte, sier Harald Gulbrandsen.

Variert kurs

I begynnelsen av uken ble det gått gjennom mye teori og generelt om F-gass forordningen, pensum som brukes i kurset er det samme som brukes hos NAVITAS i Trondheim. Mot slutten av uken var det mye fokus på de praktiske øvelsene som man blir testet på i den praktiske prøven.

- De to siste dagene brukte vi tid på utstrakte øvelser på anleggene og vi er stolte av at det under kurset ikke ble sluppet ut et eneste gram med F-gass, sier Gulbrandsen.

Eksamen i regi av Isovator AS

Fredag 18. november var satt som eksamensdag, klokken 8 startet den praktiske prøven for den første gruppen, sertifiseringsleder Ole Runar Pettersen fra Isovator AS stod for den praktiske eksaminasjonen.

Stor etterspørsel

Neste kurs i F-gass holdes etter nyttår, og det vil fortløpende bli lagt ut nye kurs på novap.no.

- NOVAP har som mål å arrangere jevnlige kurs i F-gass fra nyttår, kurset vil etter hvert kombineres med det populære montørkurset for luft/luft varmepumper sier Bård Baardsen, daglig leder i NOVAP.

Praktisk informasjon og eventuell påmelding til F-gass kurs finner du her.

Teoriundervisning i F-gass
Harald Gulbrandsen underviser i F-gass teori.

 

Kandidatene som bestod kategori 1 i F-gass
Bjørn Hornlien (Pingvin Klima), Erlend Sommer (Egge Kjøleservice) og forelser Harald Gulbrandsen
Alle deltakerne på NOVAPs første F-gass kurs
Alle deltakerne på NOVAPs første F-gass kurs