Oljefri.no lansert i Trondheim

Fredag 4. mai var den offisielle åpninga av nettstedet Oljefri.no i Trondheim. Det var markering øverst på Nordre med musikk og appeller.

Nå kan alle Trondheims innbygger gå inn på Oljefri.no og få informasjon og komme i kontakt med tilbydere som kan levere miljøvennlig oppvarming i Trondheim og omegn. På markeringa øverst i Nordre sa leder i Naturvernforbundet, Lars Haltbrekken sa at det er et mål å fase ut alle oljefyring. Oljefri er også en kampanje for energieffektivisering, og Haltbrekken påpekte viktigheten av energieffektivisering. -Det bør være like lønsomt for familien Hansen å spare strøm som det er for kraftselskapene å bygge ut ny, fornybar energi, sa han.

Han fikk støtte av leder i miljø- og byutviklingskomiteen Jan Bojer Vindheim fra Miljøpartiet de Grønne. Vindheim sa at kommunen har som mål at all olje skal være utfaset innen 2020 og å satse på energieffektivisering.

Lansering av Oljefri.no i Trondheim
Truls Lorentzen trakterer gitaren og perkusjonist Per Moberg får hjelp av leder i Miljø- og byutviklingskomiteen Jan Bojer Vindheim til å tromme på tanken. Foto: Oljefri.no

Kilde: Oljefri.no