Oljefri.no er lansert

Nettsiden Oljefri.no ble lansert i dag. Denne siden skal gjøre det enklere å kaste ut oljefyren. Oljefri.no vant tidligere i år Varmepumpeprisen 2010.

Målet er å redusere klimagassutslipp

Nettsiden www.oljefri.no drives av Naturvernforbundet og tanken bak er å redusere klimagassutslippene ved å erstatte oljefyren med mer miljøvennlige løsninger. Den nye siden gjør det enklere for forbrukeren å komme i kontakt med aktører som kan skifte ut en oljefyr med andre alternative energikilder.

Nettsiden fikk Varmepumpeprisen 2010

Da Oljefri.no fikk Varmepumpeprisen 2010 tidligere i år, pekte NOVAP på at utskifting av oljefyringsanlegg er et av de mest konkrete tiltakene man kan gjøre for å bidra til å redusere lokal forurensing i storbyer og tettsteder. Bare i Oslo er det 13 000 oljefyrer. Det er vedtatt at all oljefyring i Oslo skal erstattes med fornybar energi innen 2020 og i de kommunale byggene skal disse anleggene være erstattet innen 2012. Oljefri.no har allerede vært lansert i Bergen og målet er å gjøre informasjonen tilgjengelig for hele den norske befolkningen.

NOVAP er faglig bidragsyter

NOVAP er også en av støttespillerne til Oljefri.no som en faglig bidragsyter. Det er også flere av bedriftene fra NOVAPs godkjenningsordning, NOVAPgodkjente forhandlere, som er godkjent av oljefri.no og står på deres liste over tilbydere.