Dette er de nominerte til Varmepumpeprisen 2012!

Norsk Varmepumpeforening (NOVAP) skal i tillegg til prisen til Årets Varmepumpekommune dele ut Varmepumpeprisen 2012 og nå er det klart hvem de 3 nominerte er.

Vinneren annonseres på Varmepumpekonferansen i Oslo 7. juni.

Undervisningsbygg

Undervisningsbygg gjennomførte i 2009 en konkurranse for å få frem nye innovative og miljøvennlige varmeløsninger for skoler i Oslo som skulle fase ut oljefyring. Konseptet Terralun hvor man bruker grunnvarme og varmepumpe i kombinasjon med solvarme ble en av fire vinnere i konkurransen. I 2011 ble systemet installert på Ljan skole i Oslo som erstatning for oljefyring. Skolen varmes nå opp av 100 % fornybar energi og har redusert fyringskostnadene betydelig.

De nominerte til Varmepumpeprisen 2012

Statoil

Statoil har 9 kontorbygg i Norge og i alle kontorbyggene er det installert varmepumpe. Den første varmepumpen ble installert allerede i 1985. De har også valgt varmepumpe i deres nye kontorbygg på Fornebu som skal tas i bruk i løpet av 2012. I alle kontorbygg utnytter Statoil overskuddsvarme fra datakjøling i kombinasjon med varmepumpe, og får derved svært energieffektiv oppvarming.

AC Enko Klima og Energi AS

AC Enko har utviklet et konsept de kaller Save Energy. I dette konseptet ligger det at firmaet garanterer kunden en energibesparelse, og får betalt gjennom utfra hvor mye energi kunden sparer. De gjør en analyse hos kunden og finner lønnsomme energisparetiltak som raskt kan gjennomføres. Dette er et tiltak de ofte finner er lønnsomt, og derfor anbefaler for sine kunder ved installasjon av varmepumpe.

NOVAP ser frem til å kunne offentliggjøre vinneren av årets pris på Varmepumpekonferansen 7. juni, det er fortsatt er mulig å melde seg på via påmeldingsskjema på novap.no. Den som får æren av å dele ut årets pris er Arne Høeg som representerer Single-Phase Power, fjorårets vinner av Varmepumpeprisen.