Dette er de nominerte til Årets Varmepumpekommune 2014!

Norsk Varmepumpeforening (NOVAP) skal også i 2014 dele ut Varmepumpeprisen og nå er det klart hvem de 3 nominerte er.

I følge Rolf Iver Mytting Hagemoen i NOVAP utmerker disse kommunene seg med en satsing på både varmepumper og andre energitiltak: – Det er mange kommuner som fortjener oppmerksomhet for sin innsats på miljø- og varmepumpefeltet, men disse 3 kandidatene har jobbet både målrettet og innovativt og vi ønsker å gi dem anerkjennelse i år.

Vinneren annonseres på Varmepumpekonferansen i Oslo den 3. april.

Asker kommune

Kommunen har et samarbeid med Naturvernforbundet hvor de tilbyr uavhengig rådgivning til husholdninger som ønsker å gjennomføre energi- og miljøtiltak. Asker kommune jobber også for å tilby boligeiere gruppeinnkjøp av varmepumper. Kommunen har en målsetning om utfasing av oljefyring, og har installert varmepumpe i mange kommunale bygg.

Kongsberg kommune

Kommunen har satset på bruk av EPC-kontrakter for energisparing i kommunale bygninger, og har planer om å investere 46 millioner kroner i energisparetiltak. Kongsberg kommune har installert 14 store bergvarmepumpeanlegg på kommunale bygg.

Moi kommune

Moi kommune viser at også små kommuner kan satse på varmepumper. Kommunen har installert varmepumper både i Lund badet og i Moi klubbhus. Varmepumpene reduserer kommunens energikostnader og bidrar til et bedre miljø. Kommunen har også planlagt å installere varmepumpe i flere av kommunens bygg.

- NOVAP ser frem til å kunne offentliggjøre årets varmepumpekommune på Varmepumpekonferansen i Oslo 3. april, sier Mytting Hagemoen.