Dette er de nominerte til Årets Varmepumpekommune 2013!

Norsk Varmepumpeforening (NOVAP) skal også i 2013 dele ut Varmepumpeprisen og nå er det klart hvem de 3 nominerte er.

I følge Bård Baardsen i NOVAP utmerker disse kommunene seg med en satsing på både varmepumper og andre energitiltak: – Det er mange som fortjener oppmerksomhet for sin innsats på miljø- og varmepumpefeltet, men disse 3 kandidatene har jobbet både målrettet og innovativt og vi ønsker å gi dem anerkjennelse i år.

Vinneren annonseres på Varmepumpekonferansen i Oslo 25. april.

Drammen kommune

Kommunen har hele 8 skoler med bergvarmepumpe hvis man inkluderer noen nye skoler under bygging. De har også varmepumpe i mange andre kommunale bygg. I Drammen ble verdens første høytemperatur varmepumpe som benytter ammoniakk som arbeidsmedium installert.

Røyken kommune

Kommunen har satset på bruk av varmepumper som primærkilde for energiforsyning i tre ferdigstilte prosjekter. Geovarmesentral Slemmestad, Energisentral Midtbygda og en geovarmesentral for Rådhuset og brannstasjonen.

Modum kommune

Kommunen har installert en bergvarmepumpe som skal levere oppvarming og kjøling til rådhuset. Disse byggene var tidligere varmet opp med olje- og elektrisitet, og energibruken ble redusert med nesten 800 000 kWh når varmepumpen ble installert. Modum kommune har også planer om varmepumper i flere av kommunens bygninger.

NOVAP ser frem til å kunne offentliggjøre vinneren av årets pris på Varmepumpekonferansen i Oslo 25. april. Samtidig minner vi om at det fortsatt er mulig å melde seg på konferansen via påmeldingsskjemaet.