Heat Pump City of the Year 2012

Med sterke kandidater fra Nederland, Frankrike, Tyskland, Estand, og Sverige har den Europeiske Varmepumpeforeningen (EHPA) gitt årets pris til Etten-Leur i Nederland.

Tidlig satsing på varmepumper

Etten-Leur ligger like ved Breda sørvest i Nederland. Allerede i 1980 innførte de retningslinjer for bærekraftig utbygging og energisparing. Det første varmepumpeprosjektet ble igangsatt i 2002.

Varmepumpebydel

Prisen ble delt ut på bakgrunn av et prosjekt med en "null-energi" bydel med navnet Schoenmakerhoek, som er et av de største prosjektene i verden av dette slaget. Nesten 1000 bygg har blitt bygget eller blir bygget, de fleste har individuelle væske/vann varmepumper som benytter seg av grunnvarme. Blant bygningene er også noen større bygninger som rådhuset og en skole.

- Jeg er selvsagt veldig fornøyd, sier Peter Wagener som er daglig leder i den Nederlandske Varmepumpeforeningen (DHPA). – Dette er et fantastisk resultat for alle varmepumpetilhengere, og viser nok en gang at det er varmepumper som er fremtiden.

Prisen ble delt ut på den Europeiske Varmepumpeforeningens femte årskonferanse i Milano 8. mai 2012 og vil nå bli gitt videre til byrådet i Etten-Leur.

Norsk by neste år?

NOVAP gratulerer Etten-Leur med denne utmerkelsen, kanskje det er en Norsk by som får utmerkelsen neste år? Om du har nominasjoner til denne prisen, ta kontakt med oss i NOVAP.

Etten-Leur - Heat Pump City of the Year 2012